Chinese investeringsbank krijgt nog dertig aanmeldingen

Meer dan dertig landen wachten op goedkeuring voor deelname aan de Chinese investeringsbank, nadat eerder al 57 landen zich bij deze Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB) hadden aangesloten. Daarmee is de AIIB, die twee jaar geleden door de Chinese president Xi Jinping in het leven geroepen werd, een groot internationaal succes gebleken.

Zelfs trouwe bondgenoten van de Verenigde Staten, zoals Australië, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederlanden en tal van anderen hadden niet veel tijd nodig om lidmaatschap van de investeringsbank aan te vragen.

De president van de AIIB, Jin Liqun, wilde niet zeggen welke landen in de tweede ronde een lidmaatschap hebben aangevraagd. “We hebben nog meer dan dertig landen op de wachtlijst staan die heel graag willen meedoen”, dat was het enige wat Liqun afgelopen vrijdag kon melden. De investeringsbank is op dit moment bezig met de acceptatie van de nieuwe aanmeldingen.

Chinese investeringsbank

De Chinese investeringsbank is opgericht om gezamenlijk te investeren in nieuwe Euraziatische handelsroutes, zoals spoorlijnen, snelwegen en havens. Het doel van deze investeringen is om de handel en samenwerking tussen China, Rusland, Europa en het Midden-Oosten te bevorderen en minder afhankelijk te zijn van bestaande handelsroutes over zee.

Volgens China is de investeringsbank niet opgericht om haar invloedssfeer in de rest van de wereld uit te breiden. Centraal staat het ontwikkelen van de infrastructuur en het stimuleren van het internationale handelsverkeer, waar alle deelnemers hun bijdrage aan zullen leveren.

Lees ook:

AIIB_logo

Nog dertig aanmeldingen voor Chinese AIIB investeringsbank

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders