Hongarije wil organisaties van George Soros aanpakken

Hongarije wil alle organisaties die door George Soros gefinancierd worden hard aanpakken nu Donald Trump op het punt staat het Witte Huis te betreden. Volgens Szilard Nemeth, vicepresident van de regerende partij Fidesz, zal Hongarije alle beschikbare middelen inzetten om alle niet-gouvernementele organisatie (NGO’s) die door George Soros gefinancierd worden weg te vagen.

“Ik heb het gevoel dat er nu wereldwijd een kans is om dit te doen”, zo verklaarde Nemeth dinsdag tegenover de pers. De Hongaarse premier Viktor Orban was de eerste Europese regeringsleider die tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne publiekelijk zijn steun uitsprak voor Donald Trump. Hij kreeg als premier veel kritiek van de Europese Commissie en de Amerikaanse president Obama, omdat Hongarije onder zijn leiding een ‘autoritair regime’ dreigde te worden, ‘vergelijkbaar met Rusland, China en Turkije’.
Dekmantel

In 2014 gaf de Hongaarse premier persoonlijk opdracht om een onderzoek te starten naar een NGO die door Soros gefinancierd werd. Volgens Orban zijn dit soort organisaties die door het buitenland gefinancierd worden een dekmantel voor wat hij “betaalde politieke activisten” noemt.

orban_viktorDe Hongaarse regering heeft al verschillende NGO’s in het vizier die gesteund worden door George Soros, de miljardair die nauwe banden heeft met de Democratische partij en die een groot netwerk van organisaties heeft om politieke invloed uit te oefenen in voormalig communistische landen in Oost-Europa.

George Soros

George Soros kwam vorig jaar opnieuw in opspraak toen bekend werd dat hij de uitslag van het Oekraine referendum probeerde te manipuleren. Hij gebruikte zijn connecties bij de media om de publieke opinie ten aanzien van Oekraine positief te beïnvloeden. Hij stelde €700.000 ter beschikking om artikelen van bepaalde journalisten voor een groter publiek te vertalen en om een promotiecampagne op te starten met televisieprogramma’s die de emoties van het Nederlandse publiek moesten aanspreken.

Redesigning the International Monetary System: A Davos Debate: George SorosVolgens Donald Trump is miljardair Soros onderdeel van een ‘wereldwijde machtsstructuur’ die verantwoordelijk gehouden moet worden het economische beleid dat de arbeidersklasse benadeeld heeft en de rijkdom in een kleine groep van zeer machtige bedrijven en politieke groepen concentreerde. Aan het begin van de verkiezingscampagne van Trump was er een spotje te zien waarin George Soros werd afgebeeld met Fed-voorzitter Janet Yellen en Goldman Sachs topman Lloyd Blankfein. Hij werd daarvoor bekritiseerd, omdat deze machtige en invloedrijke personen alle drie van Joodse komaf zijn.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *