Oliver Stone: “Staatsgreep Oekraïne werk van CIA”

Volgens filmmaker Oliver Stone was de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in februari betrokken bij de staatsgreep in Oekraïne. Hij werkt momenteel aan een documentaire over de voormalig Oekraïense president Viktor Yanukovych, die na de staatsgreep het land ontvluchtte. Oliver Stone sprak onlangs vier uur met Yanukovych en kreeg daardoor een andere kant van het verhaal te horen.

Volgens de filmmaker werd in de Westerse media vooral het verhaal van ‘Russen in de Krim’ benadrukt, terwijl het werkelijke verhaal volgens hem draait om de ‘aanwezigheid van de VS in Oekraïne’. Hij vind het een vorm van misleiding door de media die vergelijkbaar is met de propaganda over massavernietigingswapens in Irak ten tijde van het presidentschap van Bush.

Betrokkenheid CIA

De schietincidenten op het plein in Kiev, waarbij 14 politieagenten en 45 demonstranten gedood werden en waar 85 gewonden vielen waren volgens Stone het werk van onruststokers van een derde partij. “Veel getuigen, inclusief Yanukovych en politie officieren geloven dat deze derde partij is binnengebracht door een pro-Westerse organisatie die banden heeft met de CIA”, zo verklaarde de filmmaker. Hij hoopte dat de waarheid over de Oekraïense staatsgreep snel naar boven komt in de Westerse wereld, zodat er op tijd een einde kan komen aan de waanzin.

Yanukovych werd in februari verjaagd, omdat hij weigerde een samenwerkingsverdrag met de Europese Unie te ondertekenen. De toenmalige president van het land vluchtte naar Rusland, terwijl het geweld in Oekraïne door ging. In april escaleerde de situatie, toen Kiev een militaire operatie startte tegen onafhankelijkheidsstrijders in Donetsk en Loehansk. Het Oekraïense leger bestookte van buitenaf steden, met grote verwoesting en honderden doden tot gevolg.

MH17

Filmmaker Oliver Stone sprak in de zomer al zijn twijfels uit over de theorieën die de Westerse media oprakelden over de vliegramp met de MH17. Vanuit Amerika werd al snel met de beschuldigende vinger naar Rusland gewezen, terwijl daar op dat moment nog helemaal geen bewijs voor was geleverd. Tot op de dag van vandaag is er geen overtuigend bewijs dat Rusland achter het neerhalen van het vliegtuig zit. Maar door het verhaal steeds te herhalen zijn mensen gaan geloven dat dat wel het geval is.

Lees ook:

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “Oliver Stone: “Staatsgreep Oekraïne werk van CIA”

 • De nazi’s kregen totale steun om de macht over te nemen in Kiev, ze kregen de totale dekking vanuit de westerse landen om met geweld Oekraïne over te nemen en te regeren. MH17 is een normaal gevolg: bedrog, valse vlag aanslagen met valse beschuldigingen, geheime agenda’s in alle NAVO landen in de hoop de schijn van “democratie” in Kiev te schetsen. De mainstream media laat dan ook geen ruimte voor een realistische beeldvorming. Omdat ik over de 22.2.14 “CIA/neonazi coup in Kiev”, “een coup uit het CIA playbook” schreef kreeg ik zelfs een permanente ban op nujij.nl al op 26.2.14!!! Men mag niet meer informeren op de beter gelezen Nederlandse sites. Onschuldige luchtvaartpassagiers werden opgeofferd aan een “vreedzame” NAVO expansie agenda en hetzelfde publiek waaruit de slachtoffers gepikt worden is voortdurend afgeleid, voorgelogen en naar de verdoemenis geleid door een kliek multinationals en corrupte politici.
  Sanoma Media Netherlands Group – eigenaar van nujij.nl – is medeplichtig aan massamoord!
  !!! SCHANDALIG !!!

  Beantwoorden
  • Voor wat betreft de MH17: Afgezien van al het menselijk leed dat natuurlijk verschrikkelijk is heb ik mij verbaasd over de buitenproportionele media aandacht voor de herdenking van de slachtoffers en de buitengewoon minimale aandacht voor de ware toedracht van het neerstorten van dit vliegtuig.

   Zo vaak is herhaald en gesuggereerd dat Rusland er iets mee te maken zou hebben, waardoor dat ook in de publieke opinie is gaan overheersen. Zelfs in de oudejaarsconference werd Rusland geassocieerd met de vliegramp, opnieuw zonder gedegen bewijslast.

   Deze twee dingen zeggen mij dat er iets niet deugt aan het verhaal. Ook de manier waarop Frans Timmermans opeens naar voren werd geschoven als held vond ik persoonlijk misselijkmakend. Ik weet niet wat er werkelijk gebeurd is, maar het officiële verhaal dat we van de reguliere media te horen krijgen is in elk geval niet het volledige verhaal. Misschien zelfs een compleet vals verhaal t.b.v. een geheime agenda.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *