ABN Amro stelt verwachting goudprijs bij

De goudprijs zal de rest van dit jaar op het huidige niveau stabiliseren en pas volgend jaar weer verder stijgen, zo verwacht analist Georgette Boele van de ABN Amro. Volgens de analiste van de bank zal de goudprijs niet veel verder stijgen door beter dan verwachte macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten en de verwachting van een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Rekende de analiste van de ABN eerder nog op een goudprijs van $1.350 per troy ounce voor eind december, nu heeft ze haar koersdoel bijgesteld tot $1.325.

Georgette Boele verwacht dat de Federal Reserve nog voor het einde van dit jaar een rentestap van 25 basispunten (0,25%) zal nemen, terwijl ze begin dit jaar geen renteverhoging voor 2016 incalculeerde. Ook verwachtte ze dat de nasleep van de Brexit veel groter zou zijn en langer zou aanhouden.

Hogere goudprijs in 2017

Voor dit jaar heeft de ABN Amro haar verwachting voor de goudprijs wat getemperd, maar de vooruitzichten voor volgend jaar zijn nog steeds vrij positief. Zo verwacht Boele dat goud eind 2017 als gevolg van een hogere inflatie en een zwakkere dollar waarschijnlijk rond de $1.450 per troy ounce zal noteren.

“De inflatie zal waarschijnlijk hoger zijn dan de groei, de reële rentes blijven naar verwachting negatief en de langetermijntrend van de Amerikaanse dollar is negatief”, zo verklaarde Boele tegenover het Financieele Dagblad.

Lees ook:

abn-amro-logo

ABN Amro verwacht volgend jaar pas verdere stijging goudprijs

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders