China importeert opnieuw minder goud uit Hong Kong

China heeft in juni opnieuw minder goud geïmporteerd via Hong Kong, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department die Bloomberg in handen kreeg. De netto import bedroeg in juni 22,1 ton, veel minder dan de 67,9 ton in de maand daarvoor en ook minder dan de 36,4 ton in maand juni van vorig jaar. We moeten terug naar juli 2014 om een importcijfer te vinden dat vergelijkbaar is met de 22,1 ton van de afgelopen maand.

De daling van de import via Hong Kong bevestigt recente berichtgeving in andere media over een teruglopende vraag naar fysiek goud op de Chinese markt. Ook komt deze trend overeen met de laatste cijfers van de Zwitserse douane ten aanzien van de goudexport richting China. De levering van goud vanuit Zwitserland naar China was in juni met 14,03 ton bijna 25% lager dan in de maand mei, terwijl de goudexport van Zwitserland naar Hong Kong in juni met meer dan 50% daalde tot een volume van 15,91 ton.

Door de stijgende aandelenkoersen in China waren de ogen van Chinese beleggers in de eerste helft van dit jaar minder op goud gericht dan in voorgaande jaren. Chinezen gingen met hun geld naar de beurs, in de hoop een mooie rit te maken. Maar die droom spatte uit elkaar toen de beurs in een paar weken tijd opeens meer dan 30% van haar waarde verloor. De teleurstelling van deze correctie heeft vooralsnog niet gezorgd voor een vlucht richting goud.

Lees verder bij Argentor

china-goud-import-hongkong-juni-2015

China importeert minder goud uit Hong Kong dan in voorgaande jaren (Via Argentor)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “China importeert opnieuw minder goud uit Hong Kong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders