Chinese boer vindt reusachtige klomp goud

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp goud van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk goud vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver goud is.

De smeltwaarde van de goudklomp is bij de huidige goudkoers naar schatting 1,6 miljoen Chinese yuan, omgerekend naar euro is dat een bedrag van €220.750. Volgens een plaatselijke goudhandelaar kan de klomp goud echter veel meer opleveren, want het gebeurt zeer zelden dat er zulke grote stukken goud gevonden worden. De ontdekking werd gedaan in het Altay gebergte, dat grenst aan centraal-Azië. Het woord Altay betekent goud in het Mongools. Het is een gebied met een etnisch zeer diverse populatie.

Twee jaar geleden werd in Australië ook al een grote klomp goud gevonden. Deze had een gewicht van 5,5 kilo en had tegen de goudkoers van dat moment ook een smeltwaarde van ongeveer €220.000. De vinder was een goudzoeker die al jaren met een professionele metaaldetector naar goud zocht. Hij vond de Y-vormige goudklomp op een diepte van zestig centimeter.

goudklomp-gevonden

Chinese boer vindt reusachtige klomp goud van bijna acht kilo (Foto van AP)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo