Goudzoeker vindt grote goudklomp in Australië

De goudklomp lag 60 centimeter onder de grond en is de grootste vondst in decennia. Er worden in deze regio in Australie nog steeds goudklompjes (ook wel 'nuggets' genoemd) gevonden, maar meestal zijn die veel kleiner. Cordell Kent, een lokale handelaar en goudzoeker die al meer dan twintig jaar in het vak zit, zei tegenover de BBC dat er in die periode nog nooit een goudklomp gevonden is groter dan 100 troy ounce (3,1 kilogram). Meestal zijn de goudklompjes een paar troy ounce of een fractie van een troy ounce groot, dus dit is een bijzondere vondst. “Dit is zeer bijzonder. De jacht op goud in Ballarat is al 162 jaar bezig en er worden nog steeds goudklompjes gevonden”, zo voegde hij eraan toe.

Een video van de Y-vormige goudklomp staat op YouTube en werd geuploadt door een gebruiker met de nickname 'TroyAurum'. In de beschrijving zegt hij dat de man die de goudklomp gevonden heeft een geavanceerde Minelab GPX5000 detector gebruikt met verschillende accessoires. Daardoor kon hij dieper zoeken in een gebied waar eerder al goudzoekers geweest zijn. Door de speaker van de metaaldetector klonk de goudklomp als de doffe klap van de motorkap van een auto. De goudklomp is ongeveer 22 cm lang, 14 cm breed en 4,5 cm hoog. 

Iemand die de goudzoeker kent verklaarde dat hij totnogtoe alleen kleine goudklompjes gevonden had en dat de man een vondst als deze verdiend had. De goudvondst zal waarschijnlijk meer goudzoekers enthousiast maken om het gebied nog eens goed te verkennen.

Video van de goudklomp op YouTube

De goudklomp weegt 5,5 kilogram en heeft een smeltwaarde van tenminste €220.000

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.