Perth Mint verkocht meer goud en zilver in juli

Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer goud en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van goud steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.

Ten opzichte van de maand juni wist het munthuis bijna 65% meer goud en zelfs 91% meer zilver te verkopen. Beleggers van over de hele wereld zagen de daling van de goudkoers en de zilverkoers als een goed moment om in te stappen. De goudprijs in dollars bereikte het laagste niveau in ruim vijf jaar, terwijl zilver in zes jaar niet meer zo goedkoop is geweest als nu.

Sinds maart 2012 houdt de Perth Mint bij hoeveel goud en zilver ze iedere maand verkoopt. We hebben deze cijfers verzameld en inzichtelijk gemaakt. Hieruit blijkt dat de volumes goud en zilver dit jaar lager zijn dan in voorgaande jaren, ondanks het feit dat de prijs per troy ounce nu een stuk lager ligt dan in 2012 en 2013.

verkoop-goud-perth-mint-2015

verkoop-goud-perth-mint-2015-cumulative

Verkoop gouden munten Perth Mint


In de eerste zeven maanden van dit jaar heeft de Perth Mint in totaal bijna 220.000 troy ounce goud verkocht. Dat is ongeveer 15% minder dan vorig jaar om deze tijd en ruim 52% minder dan in recordjaar 2013. Van januari tot en met juli heeft het Australische munthuis ruim 3,55 miljoen troy ounce aan zilver verkocht, dat is ongeveer 11% minder vorig jaar en ruim 20% minder dan in recordjaar 2013.

De verkoopcijfers van de Perth Mint komen redelijk overeen met die van het Amerikaanse munthuis, de US Mint. Ook daar steeg de afgelopen maand de verkoop van zowel goud als zilver.

verkoop-zilver-perth-mint-2015

verkoop-zilver-perth-mint-2015-cumulative

Verkoop zilver bij de Perth Mint

Over de Perth Mint

De geschiedenis van de Perth Mint begint in 1899, toen de Britse Royal Mint een Australische vestiging opende. Zo kon het goud uit Australische goudmijnen direct omgesmolten worden tot gouden Britse ponden van het Britse rijk. Vandaag de dag smelt de Perth Mint vooral goudbaren en zilverbaren voor de Aziatische markt en produceert ze beleggingsmunten in beperkte oplage voor de wereldwijde markt.

De Perth Mint is bij zilverbeleggers vooral bekend van de kilomunten, zoals de Koala, de Kookaburra en de Lunar. Deze munten verschijnen ieder jaar met een nieuw design en zijn vooral populair bij verzamelaars. Maar door de btw-margeregeling zijn deze zilveren kilomunten in aanschaf aanzienlijk voordeliger dan zilverbaren die met 21% btw belast worden. Ook Hollandgold heeft deze zilveren munten in haar assortiment opgenomen.

perthMintLogo

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders