Zoektocht naar gouden schat in Paraguay

Een gat in de grond is niet zo spannend, maar dat verandert snel als er een gouden schat te vinden is. Ongeveer 20 kilometer buiten de hoofdstad van Paraguay zoekt men koortsachtig naar een vermeende schat ter waarde van $453 miljoen. Er zijn aanwijzingen gevonden dat er op de betreffende locatie veel goud begraven is door Francisco Solano López, een oude president die in de 19e eeuw aan de macht was in het Zuid-Amerikaanse land.

Oorlog

Volgens geruchten begroef López tijdens de Oorlog van de Drievoudige Alliantie (1864-1870) een schat van 10 ton goud. Tijdens deze oorlog vocht Paraguay met Argentinië, Brazilië en Uruguay. Er zouden historische aanwijzingen zijn die wijzen op de locatie van de schat, net buiten de hoofdstad Asunción. De schatzoekers, een team van 20 man, zijn al vanaf 2 augustus bezig met de zoektocht naar het goud. De goudschat met een waarde van $453 miljoen zou in een kist of in een soort bunker begraven moeten liggen.

Graven

Het diepe gat in de grond trekt inmiddels de aandacht van de lokale bevolking. Steeds meer mensen verzamelen zich rond de kuil om getuige te kunnen zijn van een historische vondst. Met een graafmachine is al een kuil van 15 meter diepte gegraven. De werkzaamheden worden op deze diepte gehinderd door zandverschuivingen en door water dat in de kuil loopt. Maar de schatzoekers denken dat ze op het goede spoor zijn: “We zijn dichtbij. We hebben al iets geraakt. Het water dat in de kuil loopt verhindert ons om goud naar boven te halen”, zo verklaarde schatzoeker Juan Alberto Díaz.

Bron: Quartz

gold-bullion-paraguay-2

In deze kuil zou 10 ton goud moeten liggen met een waarde van $453 miljoen

gold-bullion-paraguay-3

De diepe kuil loopt vol met water en zand

gold-bullion-paraguay-5

Water vormt een groot obstakel in de zoektocht naar het goud

gold-bullion-paraguay-4

Lokale bevolking wil getuige zijn van de vondst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.