Chinezen halen steeds meer goud uit Zwitserse kluizen

Chinezen kopen dit jaar nog meer goud dan in 2012, zo blijkt uit de maandelijkse importcijfers en data van de Shanghai Gold Exchange. Op Marketupdate hebben we al meerdere keren over deze trend geschreven. Een nieuwe grafiek van Koos Jansen laat zien dat de Chinezen steeds meer goud weghalen uit Zwitserland…

De daling van de goudprijs heeft de Chinezen nog enthousiaster gemaakt voor het glimmende edelmetaal. Dat blijkt als we de importcijfers van 2013 naast die van vorig jaar leggen. De toegenomen belangstelling voor goud onder de Chinezen is ook af te lezen aan de hoeveel goud die iedere week wordt uitgeleverd op de Shanghai Gold Exchange (klik hier voor grafieken).

Voor Chinezen is fysiek goud méér dan zomaar een beleggingsobject, zoveel is door de jaren heen wel duidelijk geworden. Maar waar halen ze al dat goud vandaan? Koos Jansen dook in de data van de Hong Kong Census and Statistics Department en bespeurde daarin de volgende trend.

Chinezen importeren steeds meer goud uit Zwitserland (Bron: Koosjansen.blogspot.nl)

Zwitserland

China begon in 2010 een substantiële hoeveelheid goud uit Zwitserland te importeren. Maar dit jaar gaat het pas echt hard, want in de eerste helft van dit jaar hebben de Chinezen al ~270 ton goud weggehaald uit Zwitserse bankkluizen. Als er in de tweede helft van dit jaar evenveel goud gekocht wordt kan de totale import vanuit Zwitserland in 2013 de 500 ton passeren!

De verschuiving van goud richting China is een logisch gevolg van een niet meer functionerend “dollarexport” systeem. De Chinezen nemen geen genoegen meer met Amerikaanse staatsobligaties, zeker niet nu de Federal Reserve structureel geld bijdrukt om de schuld van Amerika te financieren. China wil betaald worden voor haar export en verlangt daarvoor niets minder dan fysiek goud!

Bron: Koosjansen.blogspot.nl

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders