De goudprijs staat opnieuw op het punt de negatieve trendlijn van de afgelopen jaren te doorbreken. Na het bereiken van haar all-time high in september 2011 kwam goud in een neerwaartse trend, waarbij steeds lagere toppen behaald werden.

Tekenen we een trendlijn over de koersgrafiek van goud van de afgelopen zes jaar, dan zien we dat het kritieke niveau op dit moment op $1.286 staat. Breekt de goudprijs overtuigend door dit niveau heen, dan is dat volgens technisch analisten een zeer positief signaal waarop de goudprijs verder kan stijgen.

Ook in euro’s staat goud op het punt de lange termijn neerwaartse trend te doorbreken. Trekken we een lijn over de pieken van oktober 2012 en juli 2016, dan komt deze lijn op dit moment uit op bijna €1.200 per troy ounce (bijna €38.600 per kilogram).

Goudprijs in stijgende lijn

Sinds de laatste renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank zit de goudprijs weer in een stijgende lijn, geholpen door een oplopende inflatie en nieuwe zorgen over de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten. Door de Amerikaanse raketaanval op Syrië schoot de prijs van het edelmetaal omhoog, waarbij ook het 200-daags gemiddelde doorbroken werd. De goudprijs bereikte deze week het hoogste niveau in acht maanden.

gold-trendline

Goudprijs kan negatieve trend doorbreken (Grafiek via @jessefelder)

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.