Zilver opnieuw goedkoop tegenover goud

Zilver is momenteel relatief goedkoop ten opzichte van goud, want op dit moment krijg je voor de prijs van een troy ounce goud meer dan 80 troy ounce zilver. Daarmee ligt de ratio tussen beide edelmetalen op het hoogste niveau in twee jaar tijd. Ook in historisch perspectief is de zilverprijs momenteel relatief laag ten opzichte van de goudprijs, want de afgelopen jaren bleek dit niveau vaker een top aan te geven. Niet alleen in maart 2016, maar ook in november 2008 en mei 2003 piekte de ratio tussen de twee edelmetalen ongeveer op dit niveau.

Kijken we naar de prijsontwikkeling van de afgelopen honderd jaar, dan zien we dat zilver slechts op twee momenten nog goedkoper is geweest ten opzichte van het gele metaal, namelijk begin jaren ’90 en begin jaren ’40. Toen kon je op een gegeven moment bijna 100 troy ounce zilver kopen voor de prijs van een troy ounce goud.

Op basis van de historische koersontwikkeling zou je kunnen verwachten dat zilver nog een inhaalslag kan maken ten opzichte van goud. Maar we weten ook dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Op het moment van schrijven kost een kilo goud bijna €35.000, terwijl een kilo zilver momenteel €434 waard is.

Zilver momenteel relatief goedkoop tegenover goud (Bron: Macrotrends)

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders