‘Vietnam zet deuren wagenwijd open voor illegale goudhandel’

De Vietnamese regering heeft namelijk nieuwe wetgeving afgekondigd waardoor ongeveer 5.600 goudhandelaren voor eind 2013 de deuren moeten sluiten. De nieuwe wetgeving heeft namelijk als gevolg dat de Vietnamese staat de enige entiteit is die goud mag importeren en verkopen binnen de landsgrenzen. Hierdoor is in één klap de totale markt van lokale handelaren buitenspel gezet, omdat het verhandelen van goud door particulieren verboden is. Vorig jaar publiceerde Marketupdate verschillende berichten over Vietnam, dat haar greep op de goudmarkt wil intensiveren.

Volgers van de situatie zijn bang dat deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor de goudprijs binnen Vietnam, en dat deze situatie ervoor gaat zorgen dat een groot deel van de handel in goud in de illegaliteit verdwijnt. De kans is namelijk aanwezig dat lokale handelaren op de zwarte markt alsnog goud gaan verhandelen, tegen een lagere prijs dan waar de staat het edelmetaal voor aanbiedt.

De angst dat de lokale goudprijs een eigen leven gaat leiden is niet ongegerond, door het isoleren van de handel zal de koppeling met de wereldwijde markt langzaam gaan verdwijnen, waardoor er op den duur geen relatie meer zal bestaan tussen de wereldwijde goudprijzen en de goudprijzen die op de lokale markt in Vietnam wordt gevraagd.

De Vietnamese regering wil zelfs nog een stap verder gaan door ook in de toekomst de handel in juwelen aan banden te gaan leggen. Het is alleen toegestaan voor partijen die goedgekeurd zijn door de regering om juwelen te verkopen.

Bron: Bullionstreet, via prijsvangoud.nl

Vietnam 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders