Jim Sinclair: “Banken willen goud niet vrijgeven”

Jim Sinclair vertelde dat een goede vriend van hem meer dan 200.000 Zwitserse franc aan goud uitgeleverd wilde hebben, goud dat hij op naam had staan op zijn rekening. Dat was helaas niet mogelijk, omdat de centrale bank van Zwitserland daar een stokje voor stak. Voorzorgsmaatregelen ter bestrijding van terrorisme en witwaspraktijken weerhielden de bank in kwestie ervan het goud vrij te geven. De klant kon alleen een uitbetaling krijgen in geld, een zogeheten 'cash settlement'.

Sinclair zei tegen Eric King van King World News dat hij eraan twijfelt of er echt voorzorgsmaatregelen genomen moesten worden, of dat het goud gewoon niet beschikbaar was. Het voorval versterkte in elk geval het vermoeden van Jim Sinclair en zijn goede vriend dat er geen of onvoldoende fysiek goud achter het 'papieren goud' zit. Het begint er steeds meer op te lijken dat het goud er gewoon niet is.

Jim Sinclair verwijst naar een brief die ABN AMRO laatste naar haar klanten stuurde, waarin de bank bekend maakte niet langer fysiek edelmetaal uit te kunnen leveren. Ook dat is volgens Jim Sinclair een teken aan de wand (deze brief publiceerde Marketupdate overigens als eerste – exclusief voor onze lezers – in de Weekendeditie van week 11).

Vergissing

Sinclair zei tegen Eric King dat de manipulatie van de goudprijs op vrijdag en maandag middels papieren contracten mogelijk de grootste vergissing is die de manipulators gemaakt hebben. “Ik ben er heilig van overtuigd dat de recente prijsdaling heeft blootgelegd dat de goudprijs niets van doen heeft met het fysieke goud”. Sinclair denkt dat banken vaker alleen een cash settlement zullen aanbieden aan klanten, of de goudprijs nou op dit lage niveau blijft of dat die weer gaat stijgen.

Sinclair concludeert: “De conclusie is dat de papieren goudmarkt zichzelf misshien wel in brand gestoken heeft en het huis van de manipulators tot op de grond zal laten afbranden. Je kent het gezegde: 'de keizer heeft geen kleren aan'. Dit is nog veel erger, omdat eindelijk wordt blootgelegd dat de papiermarkt voor goud in feite geen goud heeft.”

Een goede vriend van Jim Sinclair kon zijn goud niet opvragen uit de Zwitserse bankkluis (Bron: KWN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.