BlackRock heeft teveel aandelen GLD uitgegeven

Vermogensbeheerder BlackRock heeft de afgelopen weken meer aandelen GLD uitgegeven dan was toegestaan, zo bericht Bloomberg. De vermogensbeheerder gaf in de periode van 19 februari t/m 3 maart in totaal 24,9 miljoen meer aandelen uit dan ze had laten registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder van verschillende effectenbeurzen. In een officiële verklaring zegt BlackRock dat dit voorval “onbedoeld” was.

Een handelaar die al 23 jaar in de wereld van ETF’s werkt verklaarde tegenover Bloomberg dat hij nog nooit eerder zoiets had meegemaakt. Het is nog onduidelijk welke consequenties deze ‘onregelmatigheid’ zal hebben. Mogelijk moet BlackRock het teveel aan uitgegeven aandelen terugkopen van haar cliënten, plus een rentevergoeding.

BlackRock

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een beheerd vermogen van meer dan $4,5 biljoen, terwijl GLD het grootste goud-ETF ter wereld is met een totaal beheerd vermogen van $7,79 miljard en een ‘goudvoorraad’ van 6,14 miljoen troy ounce. We schrijven goudvoorraad tussen haakjes, omdat het slechts een claim is op goud dat beheerd wordt door HSBC en dat die bank mogelijk weer ergens anders geleend heeft. In een ander artikel zullen we daar uitgebreid aandacht aan besteden.

Wilt u vermogen in veiligheid brengen buiten het financiële systeem? Goud kopen bij Goudstandaard is eenvoudig, betrouwbaar en snel.

BlackRock

BlackRock heeft veel meer aandelen GLD uitgegeven dan was toegestaan

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders