Flashcrash in zilver volgens Kitco?

De zilverprijs ging tussen de opening van de handel in Sydney en het sluiten van de handel aan de NY Globex recht naar beneden van $34,10 naar $31,80 per troy ounce, om vervolgens weer even snel terug te keren naar een prijs van boven de $34. Het is voor speculanten die vertrouwen op een stoploss niveau te hopen dat ze niet het slachtoffer zijn geworden van deze spectaculaire koersbeweging. Een daling van 6,7% is al genoeg om de Turbo's long met een hefboom hoger dan 10x te liquideren.

De daling van de prijs beperkt zich niet alleen tot zilver. De goudprijs ging op datzelfde moment van $1.750 naar $1.715 per troy ounce op Kitco, om vervolgens weer even hard te stijgen. Lezers op het forum van Silver Doctors melden dat de koersdaling niet zichtbaar was op de grafieken van Netdania en Goldseek, maar wel werd overgenomen door Goldmoney. De lezer met nickname AG47 zei dat hij tegen de lagere prijs goud en zilver kon kopen op de Goldmoney website. Op Goldprice zagen we wel een aanzienlijk koersdaling op datzelfde moment, maar lang niet zo groot als die op Kitco. Volgens Goldprice zakte de goudprijs weg tot $1.744 en zilver tot $33,44 per troy ounce. De koersgrafiek van Goudstandaard, die ook werkt met een realtime datavoorziening, gaf geen 'flashcrash' aan.

Silver Doctors voegt eraan toe dat het laagste prijsniveau van de dag op Kitco nog steeds bleef staan op het dieptepunt van de 'flashcrash', dus $31,80 voor zilver en $1.716 voor een troy ounce goud. Op de grafieken van Kitco was de plotselinge koersdaling later niet meer zichtbaar. Wat is hier aan de hand?

Bron: Silver Doctors

Tip: Lees ook ons bericht van vorige week over de driedaagse 'flashcrash' in goud

Zilver zakt weg tot $31,80 per troy ounce volgens Kitco

Goudprijs gaat van $1.750 naar $1.716 per troy ounce

Even later is de koersdaling van zilver niet meer te zien op de grafiek…

…maar staat het lage niveau nog wel op het prijsoverzicht van Kitco

Aansluitend op dit onderwerp presenteer ik graag de volgende video van blogger silverfuturist over de prijs van goud en zilver..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.