Repatriëring goud Duitsland wordt niet stopgezet

Gisteren publiceerde Bloomberg een artikel over de repatriëring van de Duitse goudvoorraad, een artikel dat door sommigen onjuist geïnterpreteerd werd. Hoewel de titel van het Bloomberg artikel enigszins suggestief is valt er uit de inhoud niet op te maken dat Duitsland de repatriëring van goud gepauzeerd heeft. Toch werd het nieuws wel als zodanig geïnterpreteerd en gepubliceerd op onder andere Zero Hedge.

In het artikel van Bloomberg staat dat de Duitse overheid genoegen neemt met het feit dat in 2020 de helft van het goud in Duitsland ligt en de andere helft in het buitenland. Dit was voor sommigen aanleiding om te geloven dat Duitsland minder goud wil terughalen uit de VS dan eerder werd afgesproken…

“Surging mistrust of the euro during Europe’s debt crisis fed a campaign to bring Germany’s entire $141 billion gold reserve home from New York and London. Now, after politics shifted in Chancellor Angela Merkel’s coalition, the government has concluded that stashing half its bullion abroad is prudent after all.”

Maar niets is minder waar, zo merkt Bullionbaron op…

De volgende tabel van de Bundesbank laat zien hoe de verdeling van de goudreserve er in 2020 uit komt te zien. Zoals je kunt zien staat hier ook al de 50% die genoemd wordt in het artikel van Bloomberg.

Duitsland wil in 2020 helft goudvoorraad in eigen land hebben

Duitsland wil in 2020 helft goudvoorraad in eigen land hebben

Feitelijk is er dus helemaal niets veranderd aan het repatriëringsschema van Duitsland. Er komt nog steeds 374 ton terug uit Parijs en 300 ton uit de Verenigde Staten. Hoewel de repatriëring achter loopt op schema kunnen we geen concrete aanwijzing vinden waarom het de VS niet zou lukken om tussen nu en 2020 het goud terug te geven aan Duitsland.

Repatriëring goudvoorraad

Begin vorig jaar kondigde de Bundesbank aan dat ze een deel van haar goudvoorraad terug ging halen uit Parijs en New York. Na een jaar was er slechts 5 ton goud teruggekeerd uit de VS, waardoor er geruchten rond gingen dat de VS haal doelstelling niet zou halen. Die doelstelling was om in 2020 in totaal 300 ton goud terug te brengen naar Duitsland.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Repatriëring goud Duitsland wordt niet stopgezet

 • 24 juni 2014 om 14:01
  Permalink

  Er is gewoon geen goud meer in de VS, dat hebben de banken al verbrast.

  Beantwoorden
 • 29 juni 2014 om 23:17
  Permalink

  Ik heb nog steeds geen goed antwoord gevonden officieel of onofficieel waarom het zo lang moet duren om dat goud terug te brengen waar het hoort. Wel her en der wat verhalen gelezen over eerst omsmelten tegen tungsten, maar die verklaren niet de 7 jaar die kennelijk nodig is om de helft van het goud terug te halen. Je zou toch denken dat politici en de pers in Duitsland hier meer duidelijkheid over zouden willen hebben.

  Beantwoorden
 • Pingback: peuterey falsi d'autore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders