Zilverprijs weer boven €600 per kilo

De zilverprijs schoot maandagochtend omhoog tot bijna €610 per kilogram, dat is het hoogste niveau sinds april 2013. Daarmee zet zilver de positieve trend van de afgelopen week door, toen de prijs met tien procent omhoog ging. Afgelopen vrijdag ging de prijs al met 4,4% omhoog en op het moment van schrijven staat de koers opnieuw meer dan 5% hoger op €591 per kilogram. De prijs van zilver is sinds het begin van dit jaar al met meer dan 7% gestegen, terwijl goud voor dit jaar op een rendement van 23% staat.

silver-bullion-1Beleggers en spaarders ontdekken goud en zilver als alternatieve manier om vermogen aan te houden. Door de extreem lage rente levert spaargeld bijna niets meer op, terwijl de financiële crisis ons geleerd heeft dat ook banken om kunnen vallen. Sinds het begin van dit jaar gelden er in heel Europa nieuwe bail-in regels, waardoor vermogende spaarders en obligatiehouders een groot deel van hun vermogen kwijt kunnen raken als hun bank omvalt. Fysiek edelmetaal is een tastbare bezitting zonder tegenpartij risico, met als nadeel dat de prijs soms zeer volatiel is.

Zilverprijs

De zilverprijs zakte eind vorig jaar nog even onder de €400 per kilogram, dat was het laagste niveau in vijf jaar tijd. In maart was de prijs alweer wat gestegen, maar stond deze op het laagste niveau ten opzichte van goud sinds 2008. Kreeg je toen nog 82 troy ounce zilver voor één troy ounce goud, op het moment van schrijven is dat nog maar 66 troy ounce.

Een prijsstijging als deze hebben we sinds augustus 2012 niet meer gezien, toen zilver over een periode van drie weken bijna 20% meer waard werd. In april 2011 bereikte zilver een record van meer dan €1.000 per kilogram.

zilverprijs-euro-kilo-record

Zilverprijs naar hoogste niveau sinds 2013 (Grafiek van Goudstandaard)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders