China wil goud wereldwijd in yuan verhandelen

De Shanghai Gold Exchange (SGE) wil met verschillende beurzen in de wereld samenwerken om goud wereldwijd in yuan verhandelbaar te maken. Het wereldwijd verhandelbaar maken van goud in de Chinese valuta is de volgende stap in de internationalisering van munt. In april lanceerde de SGE al haar eigen goudprijs fixing in de Chinese yuan. Deze fixing is gebaseerd op transacties die op de SGE plaatsvinden.

China is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste producent, importeur en afnemer van fysiek goud ter wereld. Desondanks wordt de prijs van het edelmetaal tot op de dag van vandaag vooral bepaald door de goudmarkt in Londen en New York. Met een goudprijs fixing in yuan en het wereldwijd verhandelbaar maken van goud in de Chinese munt wil het land haar invloed op de goudmarkt vergroten.China wil goud in yuan

De Dubai Gold & Commodities Exchange is de eerste buitenlandse goudbeurs die goud in Chinese yuan verhandelbaar zal maken. Met de invoering van nieuwe goudcontracten kunnen handelaren in het Midden-Oosten hun Chinese yuan gebruiken om in goud te handelen. Indien gewenst kunnen zij om fysieke uitlevering vragen.

shanghai-goldVolgens Jiao Jinpu, directeur van de SGE, is er wereldwijd veel belangstelling om goud in de Chinese munt te verhandelen: “Sommige beurzen hebben ons al benaderd. Samenwerking is een win-win situatie voor ons allemaal. In Latijns-Amerika en Afrika zouden we ook graag meer willen samenwerken.”

De Chinese goudbeurs is klaar om de wereld te veroveren. In China heeft men al 61 locaties in 35 verschillende steden waar het goud fysiek uitgeleverd kan worden. De ambitie van China is om dit netwerk uit te breiden naar andere belangrijke goudmarkten. “De wereld kijkt naar het Oosten en wij kijken naar de toekomst”, aldus Jinpu.

gs-logo-breed

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard, uw adres voor de aankoop, verkoop en opslag van fysiek edelmetaal

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders