Dubai wil goud in yuan verhandelen

De Dubai Gold and Commodities Exchange wordt de eerste goudbeurs buiten China waar goud voortaan ook in yuan verhandeld kan worden, zo schrijft de China Daily. Afgelopen vrijdag ondertekenden de goudbeurs van de Dubai en de Shanghai Gold Exchange (SGE) in Shanghai een overeenkomst over het aanbieden van nieuwe goudcontracten in de Chinese munt.

De goudbeurs van Dubai is de eerste die ook goudhandel in de yuan zal faciliteren, maar als het aan de Chinezen ligt zullen er nog veel meer landen volgen. Eerder deze maand maakte de Shanghai Gold Exchange haar plannen bekend om goud wereldwijd in yuan te verhandelen. Op die manier krijgt de yuan meer aanzien als een internationale handelsmunt. Ook versterkt China ook haar invloed op de prijsbepaling van goud.

De Dubai Gold and Commodities Exchange is een belangrijke knooppunt voor de wereldwijde goudmarkt, omdat deze gebruikt wordt door handelaren in zowel het Midden-Oosten als in India.

dubai_gold__commodities_exchange_logo

Dubai Gold and Commodities Exchange wil goud in yuan verhandelen

Goud in Chinese yuan

China is de grootste producent, afnemer en importeur van goud ter wereld. Ook verhandelt men nergens zoveel fysiek goud als op de Shanghai Gold Exchange. Desondanks wordt de goudkoers voornamelijk bepaald door de goudmarkt van Londen en New York. China wil meer invloed op de prijsvorming van goud en lanceerde daarom in april al een eigen goudprijs fixing in yuan. De volgende stap is om goud wereldwijd in yuan verhandelbaar te maken, door goudcontracten in yuan aan te bieden op andere belangrijke beurzen in de wereld.

“Er is een overduidelijke trend dat de focus van de goudmarkt van West naar Oost verschuift. Daardoor neemt de vraag naar goudbeleggingen toe en wordt er in Azië actiever in goudfutures en andere goudderivaten gehandeld, met name in China. Een wereldwijde toename van het gebruik van de Chinese goud benchmark betekent dat China meer invloed kan uitoefenen op de prijsvorming”, zo verklaarde analist Yang Fei van Seawonder Precious Metal Investment Co tegenover de China Daily.

hollandgold-logo

Deze bijdrage wordt u aangeboden door Hollandgold, uw adres voor fysiek goud en zilver. Wilt u meer informatie over goud kopen bij Hollandgold? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel 088-4688400.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *