Bundesbank organiseert conferentie over goud

Goud is een metaal dat een bijzonder prominente rol heeft gespeeld in de geschiedenis van munten, geld en valuta’s. Gedurende ongeveer 2,5 duizend jaar vormden gouden munten een belangrijk onderdeel van de monetaire systemen van bijna alle staten, en goud speelt nog steeds een belangrijke rol als reserve voor deze vandaag.

Om meer inzicht te krijgen in de enorme betekenis van goud voor valuta, organiseert de Bundesbank een eendaagse conferentie in Frankfurt am Main, waar vooraanstaande deskundigen verslag zullen doen van belangrijke gouden munten uit de oudheid, de middeleeuwen en het moderne tijdperk en van andere onderwerpen die betrekking hebben op goud. Sprekers zullen ook de verwerking van goud bespreken en inzicht geven in de wereld van internationale goudhandel en monetair beleid onder de gouden standaard.

Conferentie over goud

Historische ontwikkelingen op lange termijn zijn van cruciaal belang om te begrijpen hoe de goudreserves van Duitsland na het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn ontstaan. De Bundesbank is verantwoordelijk voor het beheer en de opslag van de goudreserves in Duitsland. Aan het einde van 2017 had dit goud een waarde van €117 miljard en vertegenwoordigde het 70% van de totale reserves van de Bundesbank. Met een gewicht van 3.374 ton zijn de goudreserves van Duitsland de op een na grootste ter wereld, na die van de Verenigde Staten.

Deze eendaagse conferentie wordt op 11 april gehouden in het geldmuseum van de Duitse Bundesbank in Frankfurt am Main.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders