Zwitserse banken zien vermogende klanten goud kopen

Zwitserse banken zien bij hun vermogende klanten een toenemende belangstelling voor goud als alternatief voor Zwitserse franken, zo schrijft Bloomberg. Door de negatieve rente op Zwitserse staatsleningen en door de negatieve depositorente van 0,75% is het voor de vermogende spaarders al minder interessant geworden om schuldpapier aan te houden of om geld op een bankrekening te parkeren. In het verleden leverde het geld op een Zwitserse spaarrekening nog geld op, maar nu de centrale bank de rente zo ver verlaagd heeft moeten banken de kosten doorberekenen naar hun klanten.

Omdat het aanhouden van Zwitserse francs voor de meest vermogende mensen al geld kost is de stap richting goud kopen veel kleiner geworden. “We merken steeds vaker dat goud terugkomt in de belangstelling van beleggers”, zo verklaarde bankmanager en vermogensbeheerder Zeno Staub van Vontobel Holding AG tegenover Bloomberg. Zorgen over de Griekse schuldencrisis en over een mogelijke escalatie in Oekraïne stimuleren de vraag naar een veilige haven als goud. Dit jaar is de goudkoers in dollars al met meer dan 4% gestegen, terwijl de prijs in euro’s al meer dan 11% omhoog ging. Uitgedrukt in Zwitserse francs staat goud 3% lager dan begin dit jaar, maar dat is het gevolg van de sterk gestegen wisselkoers van de munt ten opzichte van de euro en de dollar.

Tien jaar geleden liep je als spaarder nog enkele procent per jaar aan rente mis door goud te kopen, maar vandaag de dag is dat verschil bijna tot nul gereduceerd. Met nog lagere rentes in het vooruitzicht zullen meer spaarders zich buigen over de optie om goud te kopen.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

fake-gold

Vermogende klanten van Zwitserse banken tonen meer belangstelling voor goud

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders