Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

De US Mint heeft in de maand juli in totaal 202.000 troy ounce aan gouden munten verkocht en daarmee was het de beste maand voor het Amerikaanse munthuis in meer dan twee jaar tijd. Door de daling van de goudprijs in juli kwamen er veel koopjesjagers op de markt om goud te kopen.

De laatste keer dat het Amerikaanse munthuis zoveel gouden munten verkocht was in april 2013, toen de goudkoers in zeer korte tijd ook hard naar beneden ging. Met 202.000 troy ounce aan gouden munten lag de verkoop in de maand juli ruim twee keer zo hoog als in de maand ervoor. Door de goede verkoopcijfers maakt het munthuis een ware inhaalslag, want in de eerste vijf maanden van dit jaar werden er maar weinig gouden beleggingsmunten gekocht bij het Amerikaanse munthuis.

verkoop-goud-usmint-jul2015

Verkoop gouden munten US Mint

Zilveren munten

Ook de zilveren munten waren de afgelopen maand niet aan te slepen. De daling van de zilverprijs zorgde voor een stormloop op zilveren munten, waardoor de hele voorraad van de US Mint in een mum van tijd uitverkocht raakte. Het duurde ruim twee weken voordat de achterstand was ingelopen en het munthuis weer nieuwe bestellingen kon aannemen. Uiteindelijk werden er in juli – ondanks de verkoopstop – meer dan 5,5 miljoen zilveren Eagle munten van 1 troy ounce verkocht. Dat was het grootste volume sinds begin dit jaar.

In de maand juni verkocht het munthuis ook al 4,84 miljoen zilveren beleggingsmunten. Vergeleken we het totaal over de eerste zeven maanden van dit jaar met dat van voorgaande jaren, dan zien we dat dit het tweede beste jaar is sinds 2008.

“Ik geloof niet dat iemand de stormloop op zilver voorzien had. Normaal gesproken is de zomer juist een zeer rustige periode”, zo verklaarde Ellen McCullom van de US Mint tegenover de pers. Haar collega Jennifer Butkus, productiemanager bij de US Mint, verwacht dat de verkoop van zilveren munten dit jaar richting de 40 miljoen stuks zal gaan. In 2014 verkocht de US Mint een recordhoeveelheid van bijna 44 miljoen zilveren munten.

verkoop-zilver-usmint-jul2015

Verkoop zilveren munten US Mint