Goudprijs schiet omhoog op eerste beursdag van 2016

Terwijl de aandelenmarkten wereldwijd rood kleuren stijgen de koersen van edelmetalen. De goudprijs staat op het moment van schrijven bijna 2% hoger op bijna €996 per troy ounce, terwijl de prijs van een kilo zilver een procent hoger staat op ruim €414. Eerder vanmiddag tikte goud nog de €1.000 aan en bereikte de zilverkoers een niveau van €420 per kilo.

De edelmetalen profiteren van hun status als veilige haven. Eerder vandaag schreven we al over de 7% daling van de Chinese aandelenmarkt, nadat gisteravond al verschillende berichten naar buiten kwamen over de oplopende spanningen tussen Iran en Saoedi-Arabië. De relatie tussen beide landen was al bekoeld, maar bereikte een nieuw dieptepunt toen boze Iraniërs de Saoedische ambassade in Teheran bestookten. Dat dezen ze uit onvrede over 47 executies die de Saoedische regering besloot uit te voeren.

Door de onrust in het Midden-Oosten is ook de olieprijs vandaag wat opgelopen. Op het moment van schrijven steeg de WTI prijs met 2,86% naar $38,10, terwijl de prijs van een vat Brent olie met 3,92% steeg tot $38,74 per vat.

goudprijs-4jan2016

Goudprijs stijgt met bijna 2% op negatieve beursdag (Grafiek van Goudstandaard)

Tip: Maakt u zich zorgen om uw vermogen? Overweeg dan eens wat spreiding aan te brengen met fysiek goud. Door de geschiedenis heen heeft dit edelmetaal haar waarde weten te behouden, in tegenstelling tot veel valuta. Het is niet voor niets dat zelfs centrale banken nog steeds aanzienlijke goudreserves aanhouden. Wilt u goud kopen, Goudstandaard is een betrouwbare aanbieder van fysiek edelmetaal met mogelijkheden tot opslag dankzij AFM vergunning.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goudprijs schiet omhoog op eerste beursdag van 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders