Nieuwe wet in Illinois vereist registatie goud- en zilveraankopen

Deze nieuwe wet, getiteld de “Precious Metal Purchasing Act” (SB3341), vereist van handelaren dat ze ook een kopie van het legitimatiebewijs vragen, zo lang de bestelling groter is van $250. De klant- en ordergegevens moeten volgens deze nieuwe wet tenminste 1 jaar bewaard blijven, maar elke order groter dan $500 moet vijf jaar in het archief blijven staan. Een andere opvallende passage uit de wet is dat er geen goud een zilver meer gekocht mag worden met contant geld. Alle betalingen moeten via een bankrekening of creditcard verricht worden.

Kort gezegd is anoniem goud of zilver kopen er niet meer bij via de reguliere verkoopkanalen in de staat Illinois. Klanten die niet willen dat hun aankopen en adresgegevens vastgelegd worden zullen hun toevlucht moeten zoeken tot handelaren in een andere staat of onderhandse verkoop via een site als eBay. Voor ieder geval waarin de wet niet correct nageleefd is kan de staat een boete opleggen van $500. 

Berichten als deze geven er blijk van dat ook de overheid de handel in goud en zilver in de gaten wil houden. Met de goudconfiscatie van 1933 (Executive Order 6102) in het achterhoofd kan men zich zorgen gaan maken over een eventuele nieuwe confiscatie van goud in de VS. In Nederland moeten aankopen van goud en zilver ook geregistreerd worden vanaf een grens van ongever €11.000. Een kopie van het legitimatiebewijs is in dat geval vereist. Bij meerdere aankopen beneden de €11.000 is geen legitimatie vereist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.