Goudprijs naar hoogste niveau in zes maanden

De goudprijs steeg deze week tot bijna €1.100 per troy ounce en bereikte daarmee het hoogste niveau in zes maanden. Het edelmetaal profiteert van een vlucht richting veilige havens, want de prijsstijging van het edelmetaal valt samen met de correctie op de aandelenmarkt. Daarmee bewijst goud haar nut als vorm van diversificatie.

Eind september bereikte de goudprijs een bodem van €1.015 per troy ounce, maar daarna is de koers weer sterk opgelopen. In dezelfde periode ging ook de palladiumprijs hard omhoog, omdat speculanten de komende jaren een schaarste van dit edelmetaal verwachten. Palladium steeg in drie maanden van €25.000 naar €35.000 per kilo en was recent zelfs even duurder dan goud.

Het jaar 2018 heeft aandelenbeleggers tot op heden weinig opgeleverd. De belangrijkste Europese als Amerikaanse beurzen staan dit jaar allemaal in het rood, terwijl de aandelen van grote technologiebedrijven in de VS zelfs in een bear market terechtkwamen. Beleggers maken zich zorgen over de groei van de wereldeconomie en het aanhoudende handelsconflict tussen de VS en China.

Goudprijs naar hoogste niveau in zes maanden

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.