Goud sloot vannacht lager met 1,13% op 1760,90 dollar per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver sloot vannacht fors lager met 2,20% op 33,81 dollar per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook al nam de onzekerheid in europa weer toe en brak de olieprijs door de 100 dollar per vat. Toch valt  het te verklaren dat zowel zilver als goud gister in de min afsloten.

De sterker wordende dollar is een belangrijke factor in het dempen van de goud en zilverprijs. Door de toenemende onzekerheid in europa wordt de dollar steeds sterker ten opzichte van de euro. Wat gisteren ook een rol speelde was het nieuws over de inflatie uit Amerika. Wanneer de inflatie hoog is krijgt men een toevlucht in goud en zilver. Op die manier bescherm je jezelf tegen inflatie. Gisteren werd echter bekend gemaakt dat de inflatie in Amerika 0,1% lager uitviel in oktober dan verwacht. Dit heeft een negatief effect op zowel de goud als zilverprijs.

Wat echter helemaal niet te verklaren valt is de abrupte daling van zowel de goud als zilverprijs rond 9 ’s ochtends in New York (3 uur ’s middags Nederlandse tijd). Maandag berichtten wij al over prijsonregelmatigheden op de goud en zilvermarkt. Deze prijsmanipulatie van goud en zilver leek gisteren weer van toepassing. Dat kan ook niet ander als de goudprijs gisteren 15 dollar daalde in slechts enkele minuten.

Bronnen:

TFmetalsreport

KitcoNews