UBS koopt verdenking goudmanipulatie af

De Zwitserse bank UBS zal een schikking treffen met de Britse en Amerikaanse toezichthouders over mogelijk misstanden in de handel van edelmetalen, zo bericht de Financial Times. De schikking vormt onderdeel van een veel grotere zaak, waarbij ook banken als JP Morgan, HSBC, Royal Bank of Scotland, Barclays en Citigroup betrokken zijn. Handelaren op de forex afdeling van deze banken zouden informatie hebben uitgewisseld over de orders van klanten. Bij UBS vindt handel in valuta en edelmetalen plaats op één afdeling en uit onderzoek van de toezichthouder zou zijn gebleken dat er ook een klein aantal ‘problematische incidenten’ waren in de edelmetalenhandel van de bank.

Toezichthouders hebben de laatste jaren verschillende misstanden bij de grote zakenbanken aan het licht gebracht. Het begon allemaal met manipulatie van de liborrente, waar ook de Rabobank bij betrokken was. Later werd ook duidelijk dat verschillende banken de valutamarkt manipuleerden en dat er geknoeid werd met de goudfixing. Barclays kreeg in mei nog een boete van £26 miljoen, omdat een handelaar de goudfixing naar zijn hand zette ten nadele van de klanten.

In het wereldwijde onderzoek naar manipulatie op de valutamarkt zijn al zeven handelaren van UBS op non-actief gezet. André Flotron, hoofd van de goudafdeling van UBS in Zurich, deed in januari al afstand van zijn positie. Het is niet duidelijk wat daar de reden voor was.

ubs-new-york

UBS treft schikking met toezichthouder

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *