Chinees bedrijf neemt Australische goudmijn over voor $22,5 miljoen

De oveame van de St. Barbara's Southe Cross goudmijn past in een lange reeks van oveames van Australische goudmijnen door Chinese bedrijven. De afgelopen zes maanden hebben Chinese mijnbouwbedrijven als Shandong Gold, Zijing Mining en Zhaojin Mining veel oveames uitgevoerd in het westelijke gedeelte van Australië.

In december van vorig jaar legde de St. Barbara's Southe Cross goudmijn, die voor een bedrag van $22,5 miljoen werd verkocht, nog het werk stil. De mijn was volgens verschillende analisten verlieslijdend, maar toch ziet Hanking Gold Mining voldoende kansen. China beschikt over veel valutareserves, die het graag wil inruilen voor bezittingen die meer opleveren. China heeft veel behoefte aan goud, meer dan de eigen aardbodem kan leveren. Om die reden heeft het land haar mijnactiviteiten verlegd naar het buitenland, door het doen van talloze oveames.

Volgens analisten hebben veel mijnbouwbedrijven sinds de financiele crisis moeite om voldoende kapitaal aan te trekken. China beschikt over voldoende kapitaal en heeft daaaast veel behoefte aan goud. Het logische gevolg is dat Chinese mijnbouwbedrijven wereldwijd op oveamepad gaan om de goudproductie verder op te kunnen schroeven. Onderstaande kaart van Australië kwam ik tegen op Gold.Infomine.com en geeft een gedetailleerd overzicht van alle goudmijnen in dat land (januari 2010).

Kaartje van goudmijnen in Australië in januari 2010, klik voor grotere versie (Bron: Geoscience Australia)

De Kalgoorlie Super Pit goudmijn in Australië, een gat van 360 meter diepte (Bron: Geoscience Australia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.