Goudprijs maakt duikeling na plotselinge verkooporder

De goudprijs maakte vanmorgen om negen uur een duikeling van meer dan één procent, nadat er opeens een ongebruikelijk grote hoeveelheid goud op de termijnmarkt werkt aangeboden. In een minuut tijd werd er opeens voor 1,8 miljoen troy ounce aan edelmetaal verhandeld, een piek waar zelfs de Brexit en de overwinning van Trump niet aan konden tippen.

Opvallend is dat er geen zichtbare aanleiding lijkt te zijn voor deze plotselinge verkooporder. Op het moment van verkoop kwamen er weliswaar belangrijke cijfers over de Duitse economie naar buiten, maar die maken normaal gesproken niet zoveel transactievolume los als vandaag.

gold-volume-spike-26juni2017

Goudprijs daalt na plotselinge verkooporder (Grafiek via Bloomberg)

Goudprijs onderuit

Volgens sommigen was de plotselinge verkoop van 18.149 contracten een zogeheten ‘fat finger’, maar dat is met transacties van deze omvang (een contract is 100 troy ounce) zeer onwaarschijnlijk. Het is niet aannemelijk dat deze verkooporder per ongeluk is gebeurd, maar zonder verdere informatie over de verkoper kunnen we hier geen conclusies aan verbinden.

De goudprijs zakte door de verkoop van 57,87 ton aan ‘papiergoud’ naar €35.727 per kilo en €1.111 per troy ounce, een daling van ongeveer één procent. Rond het middaguur stond de koers nog iets lager, om vervolgens weer een deel van het verlies goed te maken. In dollars maakte de koers maandagochtend een duikeling van $1.254 naar $1.241 per troy ounce.

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders