VS exporteerde in januari en februari bijna 130 ton goud

De drie genoemde landen zijn belangrijke knooppunten voor de wereldwijde handel in fysiek goud. Van de totale export van bijna 130 ton kwam 102,4 ton (~80%) in deze drie landen terecht. Het Verenigd Koninkrijk ontving in janauri en februari in totaal 18,9 ton goud. Hong Kong en Zwitserland namen respectievelijk 40 en 43,5 ton goud in ontvangst.

Tegenover de export van bijna 130 ton goud in de eerste twee maanden van dit jaar stond een import van 50 ton. De binnenlandse goudproductie van de mijnen voegde daar nog 35 ton aan toe. Netto ging er dus 44 ton goud het land uit gedurende de eerste twee maanden van dit jaar.

De netto export van goud bewijst dat er elders in de wereld meer belangstelling is voor het gele metaal dan in de VS. Deze cijfers, die verzameld zijn door SRSrocco, sluiten aan op eerdere berichtgeving in de media. Afgelopen week schreven we al over de 20 ton ruw goud die de VS naar Zuid-Afrika exporteerde en in april wisten Aziatische handelaren te melden dat ze door de explosieve vraag naar fysiek goud extra voorraad lieten overvliegen vanuit Zwitserland en Londen.

VS exporteerde in januari en februari in totaal bijna 130 ton goud (Bron: Silverdoctors)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.