Grafiek: Goud verhuist massaal naar Hong Kong

Volgens de World Gold Council is de jaarlijkse vraag naar goud meer dan 4.000 ton. Daarvan komt een aanzienlijk deel voor rekening van India en China, twee economieën die zich razendsnel ontwikkelen en die beide meer dan een miljard inwoners hebben. Koos Jansen verzamelde gegevens van de handel in fysiek goud en maakte daar de volgende grafieken van…

De grafieken laten de import van goud zien in Hong Kong, een stadsstaat die beschouwd kan worden als een doorvoerhaven voor China. De groene balken weerspiegelen de totale import van goud, terwijl de blauwe balken de export aangeven. De trend is duidelijk te zien aan de rode lijn, want die heeft betrekking op het volume dat netto China binnenkomt. In 2012 importeerde Hong Kong 743 ton, bijna de helft meer dan het volume van 2011!

Dit jaar kopen de Chinezen nog meer goud dan ooit tevoren. Dat blijkt niet alleen uit de importcijfers die we onlangs op Marketupdate publiceerden, maar ook uit de grafiek van Koos Jansen. In de eerste helft van dit jaar werd er al bijna evenveel fysiek goud ingevoerd als in heel 2012 (715 versus 743 ton). De tweede grafiek geeft dezelfde data weer, maar dan wekelijks. China begon pas in mei 2011 grootschalig goud te kopen. Klik op de grafieken voor een grotere versie.

Bron: Koosjansen.blogspot.nl

Chinezen importeren steeds meer goud (Bron: koosjansen.blogspot.nl)

Een wekelijks overzicht van dezelfde data (Bron: koosjansen.blogspot.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.