Zwitserland blijft goud naar Azië en het Midden-Oosten exporteren

Zwitserland exporteerde in de eerste helft van dit jaar al 600 ton goud naar verschillende Aziatische landen, zo concludeerden we deze zomer aan de hand van cijfers van de Zwitserse douane. Deze cijfers worden iedere maand bijgewerkt en geven ons inzicht in de stroom van fysiek goud van ‘West’ naar ‘Oost’. Die trend gaat tot op de dag van vandaag door, zo blijkt uit de volgende twee grafieken die werden samengesteld door Lighthouse. We konden het originele artikel niet vinden, maar de grafieken zijn gebaseerd op dezelfde dataset die we ook gebruikt hebben voor onze Marketupdate grafieken.

In de maand oktober importeerde Zwitserland 28 ton goud uit het Verenigd Koninkrijk, 10 ton uit de VS, 4 ton uit Canada, 37 ton uit Chili en 8 ton uit Frankrijk, zo schrijft Alexander Gloy van Lighthouse Investment Management op twitter. In totaal werd er ongeveer 120 ton goud geïmporteerd, tegenover ruim 150 ton goud in de maand september.

swiss-gold-imports-oct2014

De Zwitserse kluizen worden aangevuld met goud uit Europa en Zuid-Amerika (Bron: Lighthouse)

Fysiek goud blijft richting het Oosten stromen

Kijken we naar het overzicht van landen die goud uit Zwitserland importeerden, dan zien we dat Azië in het algemeen en China in het bijzonder goed vertegenwoordigd is. In de maand oktober ging er ruim 150 ton goud richting Azië. Ook valt op dat de oliestaten in de Golfregio dit jaar stelselmatig goud uit Zwitserland weghalen. Deze grafieken laten duidelijk zien dat het fysieke goud verschuift richting de surpluslanden in Azië en de olieproducenten in het Midden-Oosten.

swiss-gold-exports-oct2014

Zwitserland exporteerde in oktober opnieuw veel goud naar Azië (Bron: Lighthouse)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders