Goud blijft van Zwitserland naar Azië stromen

De stroom van goud richting Azië blijft aanhouden, zo blijkt ook uit de cijfers van de Zwitserse douane. In juli schreven we hier al een uitgebreid artikel over, gebaseerd op de cijfers van de eerste zes maanden van dit jaar. We zijn nu meer dan een maand verder en dat betekent dat ook de handelsvolumes over de maand juli beschikbaar zijn. We hebben een nieuw overzicht gemaakt van de wereldwijde goudhandel die via Zwitserland plaatsvindt en hebben daarin de nieuwste cijfers van juli meegenomen.

De donkere balkjes geven het totale handelsvolume weer van januari t/m juni. De lichte balkjes geven het volume weer dat in de maand juli geïmporteerd of geëxporteerd werd.

goudhandel-zwitserland-jul2014

Goudstromen in en uit Zwitserland

Midden-Oosten en Azië kopen goud

Bovenstaande grafiek laat zien dat er nog steeds een verschuiving van goud richting het Oosten plaatsvindt. In juli ging er vanuit Zwitserland netto 20,74 ton goud naar verschillende Aziatische landen en 25,28 ton goud naar landen in het Midden-Oosten. Sinds het begin van dit jaar is er netto vanuit Zwitserland al 624,12 ton goud naar Azië en 32,2 ton goud naar het Midden-Oosten verplaatst.

Herverdeling van goud

De meeste regio’s die de eerste helft van dit jaar juist goud naar Zwitserland exporteerden deden dat in de maand juli ook. Zo brachten Zuid-Amerikaanse landen in een maand tijd 51,6 ton goud naar Zwitserland toe en leverden Europa en Afrika respectievelijk 15,38 ton en 13,84 ton goud aan. Vanuit Noord-Amerika ging er in juli slechts 5,19 ton goud naar Zwitserse kluizen toe, terwijl landen uit Midden-Amerika 2,17 ton goud aanleverden.

De herverdeling van goud is nog volop gaande. Inmiddels heeft de Aziatische regio al meer dan 20% van alle officiële goudreserves in handen, terwijl dat ruim vijftig jaar geleden nog maar een paar procent was. De volgende grafiek van Goldchartsrus laat zien dat de verschuiving van goud van West naar Oost al langer gaande is.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders