Video: De flow van goud en olie

De Amerikaanse regering produceerde in 1945 en 1947 een reeks gouden munten voor Arabian American Oil Company (Aramco). Dit bedrijf had een afspraak met de regering van Saoedi-Arabië gemaakt om $3 miljoen per jaar aan royalty’s te betalen in fysiek goud. Op dat moment was de goudprijs onder het Bretton Woods akkoord vastgelegd op $35 per troy ounce, maar als gevolg van de Tweede Wereldoorlog was de goudprijs op de vrije markt veel hoger dan die $35.

Door de stijging van de goudprijs namen de Saoedi’s geen genoegen meer met een betaling in dollars. Door de kunstmatig lage goudprijs kregen ze te weinig goud voor hun olie, waardoor ze zich genoodzaakt voelden fysiek goud te vragen als betaling. Kon Aramco daar niet aan voldoen, dan zou de levering van olie beperkt en de prijs verhoogd worden. In de volgende video wordt de historie van deze gouden munten besproken. Ook maakt de video van ‘belangp’ de relatie tussen olie en goud inzichtelijk. Een aanrader!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Video: De flow van goud en olie

  • 6 juni 2014 om 14:48
    Permalink

    Door de stijging van de goudprijs namen de Saoedi’s geen genoegen meer met een betaling in dollars. Door de kunstmatig lage goudprijs kregen ze te weinig goud voor hun olie, waardoor ze zich genoodzaakt voelden fysiek goud te vragen als betaling????

    Is het nou een stijging, een hoge of lage goudprijs voor de Saudis???

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders