US Mint verkocht in januari 150.000 troy ounce aan gouden munten

De goede verkoopcijfers van de US Mint over de eerste maand van dit jaar staan haaks op de ontwikkeling van de goudprijs, want die zakte netto in januari. Er was ook geen sterke uitschieter naar boven of jaar beneden die als verklaring kan dienen voor de goede verkoopcijfers van de US Mint. Met 150.000 troy ounce aan gouden beleggingsmunten was deze januari maand de beste sinds 1999. In dat jaar werd een recordhoeveelheid van 281.000 troy ounce aan Gold Eagle munten aan de man gebracht.

Ook de verkoop van zilveren munten liep hard, zo hard zelfs dat de US Mint twee weken lang geen nieuwe orders kon accepteren. Op 28 januari werd de verkoop weer hervat en begon het totaal aantal verkochte munten op het maandstaatje van de US Mint weer op te lopen. De teller is uiteindelijk gestopt op bijna 7,5 miljoen Silver Eagle munten, een nieuw record voor de US Mint.

De sterke vraag naar gouden en zilveren beleggingsmunten bij de US Mint geeft aan dat er onder beleggers veel vraag is naar edelmetaal, als veilige haven in onzekere tijden en als bescherming tegen waardeverlies van 'papieren' beleggingsinstrumenten. Het enthousiasme voor goud en zilver onder beleggers vertaalt zich nog niet naar veel hogere prijzen. In dollars bleef de goud vlak en ging de zilverprijs wat omhoog.

US Mint verkocht in januari 150.000 troy ounce aan gouden munten, het meeste sinds juli 2010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.