Volgens UBS is het vooruitzicht voor goud kopen nog steeds positief, ondanks de verwachting van een renteverhoging door de Federal Reserve. Volgens de afdeling vermogensbeheer van de Zwitserse bank kan de goudprijs volgend jaar stijgen tot $1.350 per troy ounce, een toename van 7% vanaf het huidige niveau.

ubs-afbeelding-teaserDe analisten van de bank verwachten op korte termijn dan goud verder onder druk zal komen te staan door de verwachte renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het zou de eerste rentestap worden in een jaar tijd, want vorig jaar december werd de rente voor het laatst verhoogd. Toen volgde een periode van grote volatiliteit op de financiële markten met dalende aandelenkoersen en een vlucht richting edelmetalen.

‘Goudprijs onder druk door Fed’

Analisten Wayne Gordon en Giovanni Staunovo schrijven in hun nieuwste rapportage dat de goudprijs door een rentestap van de Federal Reserve kan dalen tot $1.225 per troy ounce. Maar daarna zal de prijs van het edelmetaal weer aan een opwaartse beweging beginnen, omdat de inflatieverwachting zal toenemen.

Een stijging van de inflatie betekent dat de reële rente in 2017 negatiever zal worden. Dit is historisch gezien een zeer positieve indicator voor goud, aldus de analisten van UBS. Op het moment van schrijven staat de prijs van goud op $1.259 per troy ounce.

gs-logo-breed

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard, uw adres voor de aankoop, verkoop en opslag van fysiek edelmetaal