China streeft ernaar een grotere goudvoorraad op te bouwen dan de Verenigde Staten, zo schrijft Koos Jansen voor Bullionstar. Song Xin, president van de China Gold Association, schreef op 30 juli in een ingezonden artikel op Sina Finance dat China de goudreserve stapsgewijs moet uitbreiden, eerst naar 4.000 en later naar 8.500 ton. Dat is meer dan de ruim 8.100 ton goud waar de Verenigde Staten volgens de officiele cijfers over beschikt.

“Goud is het ultieme geld in alle omstandigheden en zal de Chinese renminbi ondersteunen als internationale munt. Goud vormt de materiele basis voor modern fiatgeld”, zo merkt Xin op. Hij schrijft verder dat goud de enige monetaire bezitting is die buiten de nationale soevereiniteit staat.

Ook merkt Xin op dat goud in extremis het enige middel is dat geaccepteerd zal worden voor internationale betalingen. Hoewel de internationale situatie momenteel nog vrij stabiel is kunnen conflicten en lokale oorlogen ervoor zorgen dat goud het enige geaccepteerde betaalmiddel wordt, zo schrijft de president van de China Gold Association in zijn ingezonden stuk voor Sina Finance.

china-gold-bars