Poll: Hoeveel goud heeft de Chinese centrale bank?

In de poll van deze week laten we u raden naar de omvang van de goudvoorraad van de Chinese centrale bank. Sinds 2009 geeft China, vanuit strategisch oogpunt, geen cijfers meer van de omvang van hun voorraad. Daarvoor gaf China zes jaar lang ook geen informatie over de omvang van hun reserve. Alles wat we op dit moment weten is dat China eind 2008 over goudvoorraad van 1.054 ton beschikte. Dat was ruim 450 ton meer goud dan in 2003, de laatste meting voor 2009.

[polldaddy poll=7426788]

Centrale banken kopen goud

We weten allemaal dat centrale banken sinds 2010 netto kopers zijn van het gele metaal (grafiek). Ook China importeert enorme hoeveelheden goud via Hong Kong (grafiek). Sinds kort weten we ook dat een steeds groter gedeelte van haar import afkomstig is uit de kluizen van Londen en Zurich (grafiek). Maar hoeveel goud heeft de Chinese bevolking gekocht en hoeveel verdween in de kluis van de People’s Bank of China? Dat is de million dollar question!

Om u een idee te geven van de totale productie en import van goud over de afgelopen jaren helpen hebben we de volgende grafiek van Goldsilver.com geleend. Deze grafiek komt voorbij in de derde aflevering van de documentairereeks Hidden Secrets of Money van Mike Maloney.

Goud in China

Goud accumulatie in China (Bron: Goldsilver.com)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *