Centrale bank Oostenrijk laat goud aan de pers zien

De centrale bank van Oostenrijk heeft de pers uitgenodigd om het goud te bekijken dat onlangs werd teruggehaald uit de goudkluizen in Londen. Journalist Nikolaus Jilch van Die Presse was ook aanwezig bij dit evenement en deelde als bewijs een foto op twitter.

Repatriëring goud

Eerder dit jaar kondigde de Oostenrijkse centrale bank al aan 110 ton goud terug te halen naar eigen land, een aanzienlijk gedeelte van haar totale goudvoorraad van ongeveer 280 ton. Het repatriëren van goud uit Londen is onderdeel van het nieuwe locatiebeleid van de centrale bank, zo liet gouverneur Ewald Nowotny van de Osterreichische Nationalbank toen weten. Niet alleen wil de centrale bank een groot deel van haar goud weghalen uit Londen, ook wil ze een groter gedeelte onderbrengen in Zwitserland. Met de repatriëring van 15 ton heeft Oostenrijk nu 65 ton in eigen land liggen.

Goldfilm_Infografik_Stapler

Locatie goudvoorraad Oostenrijk

Centrale banken halen goud terug

Toen Venezuela in 2011 en 2012 onder leiding van Hugo Chavez 160 ton goud terughaalde uit Londen keek de wereld met enige argwaan toe. Maar nu blijkt dat hij een nieuwe trend in gang heeft gezet door goud terug te halen. Als er één schaap over de dam is volgen er meer, want de afgelopen jaren hebben ook de centrale banken van Ecuador, Duitsland en Nederland een deel van hun goudvoorraad teruggehaald. In België en Frankrijk werd er ook een pleidooi gehouden een deel van de goudvoorraad terug te halen naar eigen land, terwijl in Zwitserland zelfs een referendum georganiseerd werd om de repatriëring van de goudvoorraad bij wet af te dwingen.

Het is opvallend dat de Oostenrijkse centrale bank de media uitnodigt om te komen kijken naar de goudvoorraad. Welke boodschap wil ze hiermee afgeven?

Update: Oostenrijk bewaart geen goud bij de Bundesbank, zoals eerder onjuist werd aangegeven

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Centrale bank Oostenrijk laat goud aan de pers zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders