Deze miljardair stopt helft van zijn vermogen in goud

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris heeft de helft van zijn vermogen van $5,7 miljard omgezet in goud, zo verklaarde hij eerder deze week in een interview met Bloomberg. Hij verwacht dat de goudprijs de komende tijd verder zal stijgen tot $1.800 per troy ounce, terwijl de volgens hem overgewaardeerde aandelenmarkten een correctie zullen laten zien. De miljardair verwijst daarbij naar de vele economische en geopolitieke spanningen en crises in de wereld.

“Ik denk dat de aandelenmarkt wereldwijd overgewaardeerd is en ik heb het gevoel dat er een nieuwe crisis zal plaatsvinden. Wanneer en hoe, dat weet ik niet. Maar dat is waarom ik naar verhouding meer in goud zit. Ongeveer de helft van mijn vermogen zit in goud. Het is een hoog percentage, maar mijn startpunt was erg laag. Ik heb waarde gecreëerd, dus dat is prima. Het was niet de helft toen ik met beleggen in goud begon.

Ik denk dat goud terug kan naar het niveau van vijf jaar geleden, ongeveer $1.700 tot $1.800 is haalbaar. Je hebt India en China… dat zijn grote afnemers die niet zullen stoppen met goud kopen, omdat mensen de neiging hebben om in goud te vluchten in tijden van crisis. We hebben op dit moment heel veel verschillende crisis. Kijk bijvoorbeeld naar het Midden-Oosten, maar ook naar de rest van de wereld. De ontwikkelingen met Iran en Trump helpen natuurlijk niet mee.”

Goud en goudmijnen

Sawiris zit niet alleen in goud, maar ook in de goudmijnsector. Zo heeft hij veel aandelen in onder meer Evolution Mining, Endeavour Mining Corporation en La Mancha Resources. Zijn ervaring met het beleggen in de goudmijnsector is dat er in veel mijnbouwbedrijven geen echte zakenmensen aan het roer staan, maar vaker mijnbouwexperts en bankiers. Daardoor ontbreekt er volgens hem bij veel mijnen een commerciële visie en een zekere expertise om de mijn succesvol te maken.

De familie Sawiris bouwde vermogen op in de telecomsector in Egypte en later ook in landen als Irak, Pakistan, Noord-Korea en Bangladesh. Ook deed hij investeringen in de financiële sector en heeft hij zoals gezegd veel posities in de goudmijnsector.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.