Kluisjes leeggeroofd bij Rabobank, hoe veilig is uw edelmetaal?

Klanten van de Rabobank in Oudenbosch werden deze week opgeschrikt door de mededeling dat de inhoud van hun bankkluis was leeggehaald. Afgelopen maandag ontdekten bankmedewerkers dat er inbrekers in de kelder van het bankgebouw zijn geweest die de inhoud van een onbekend aantal kluisjes hebben leeggehaald.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kostbaarheden er buit zijn gemaakt en hoeveel klanten hierdoor gedupeerd zijn geraakt. Volgens de politie waren er in de kelder meer dan honderd kluisjes, waar klanten van de bank waardevolle goederen als documenten, sieraden, contant geld en edelmetalen in bewaren.

Goud en sieraden gestolen

Eén van de gedupeerden verklaarde tegenover de Telegraaf dat zijn kluis bomvol lag met ringen en goud. Hij is woest over de verdwijning van de kostbaarheden, omdat het om een aanzienlijke waarde gaat. Woensdagochtend probeerde hij tevergeefs verhaal te halen bij de bank, die ‘wegens omstandigheden’ gesloten was.

De Rabobank is bezig met een inventarisatie van de totale schade, waarna alle klanten ingelicht zullen worden. Waarschijnlijk is de inhoud van de kluisjes tot een zekere hoogte verzekerd, maar we weten niet om welk bedrag het gaat.

Veilige opslag via AunexumSafe

Dit incident laat zien dat het belangrijk is om waardevolle goederen als edelmetalen veilig op te slaan en het tegenpartij risico zoveel mogelijk te verkleinen. Dat betekent niet alleen dat de waarde verzekerd moet zijn, maar ook dat uw edelmetalen buiten de failliete boedel moeten vallen in het geval de bank in de problemen komt.

Daarom kiezen steeds meer klanten van Goudstandaard voor opslag via AunexumSafe, haar dochteronderneming die gespecialiseerd is in veilige opslag van edelmetalen. Niet alleen blijft uw edelmetaal op die manier buiten het financiële systeem (niet bij een bank), ook weet u met AunexumSafe zeker dat het edelmetaal op uw naam staat.

Het edelmetaal is volledig gealloceerd, wat betekent dat iedere klant aanspraak houdt op zijn of haar eigen munten en baren, compleet met bijbehorende baarnummers. Mocht de kluis worden leeggeroofd, dan is de inhoud uiteraard volledig verzekerd.

AunexumSafe gebruikt een nieuwe opslaglocatie in Nederland die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, vergelijkbaar met de kluis van de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Heeft u goudbaren, gouden munten, zilverbaren of zilveren munten die u veilig en buiten het financiële systeem wilt bewaren, neem dan contact op met AunexumSafe via +31(0)88 46 88 456 of [email protected].

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Kluisjes leeggeroofd bij Rabobank, hoe veilig is uw edelmetaal?

  • Ik verwacht dat de fiscus met zijn snuffer er snel bij zal zijn.Dat is dan een probleem voor de kluisjes houders. Dan moet weer bewezen worden wanneer e.e.a. verworven of gekocht is. Dan is AunexumSafe wellicht een oplossing. De bankkluisjes zijn niet veilig en brengen veel rompslomp met zich mee.De politiek stelde dat er minder criminaliteit was. Alweer politiek nep nieuws? Feitelijk moest dit bestraft worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *