Rusland gaat jaarlijks 100 ton goud aan China leveren

VTB Bank, de tweede grootste bank van Rusland, gaat op jaarbasis 80 tot 100 ton goud aan China leveren. Dat maakte de bank dinsdag bekend, na de eerste levering van de goudbaren. Daarmee is het de eerste Russische bank die rechtstreeks en op structurele basis fysiek goud gaat leveren aan China.

“De eerste transactie heeft een volume van in totaal één ton goud. Het is deze maand rechtstreeks verkocht aan een van de grootste financiële instellingen in China”, zo schrijft VTB Bank in een verklaring aan persbureau Reuters.

Rusland levert goud aan China

VTB heeft zich voorgenomen de zendingen van goud de komende twaalf maanden verder uit te breiden. Ook wil de bank meer afnemers in China aan zich verbinden, zodat ze kan uitgroeien tot een van de belangrijkste leveranciers voor de Chinese goudmarkt.

Rusland behoort tot de top vijf van landen met de grootste goudmijnproductie. In 2015 haalde de goudmijnsector van het land in totaal 289,5 ton goud uit de grond. In Rusland is het gebruikelijk dat de mijnen hun edelmetaal doorverkopen aan lokale banken. VTB Bank koopt ook stelselmatig goud bij de mijnen en heeft daarnaast goede connecties met de Chinese bankensector. In een toelichting zegt Yuri Soloviev van de VTB Bank het volgende:

“VTB heeft een sterke positie in de Chinese financiële markt en het begin van fysieke goudlevering aan China is een belangrijke stap binnen de regionale strategie. Wij geloven dat de Chinese markt ook op de lange termijn kansen biedt voor Russische bedrijven. VTB wil zoveel mogelijk bijdragen aan het ontwikkelen en faciliteren van de handelsrelatie tussen onze landen.”

Chinese goudmarkt

In oktober 2015 kreeg de VTB Bank een lidmaatschap van de Shanghai Gold Exchange (SGE) aangeboden, waarmee de bank direct goud met andere banken kan verhandelen in de vrijhandelszone van Shanghai. Waarschijnlijk is dit ook het platform waar VTB jaarlijks 80 tot 100 ton goud zal aanbieden. Vorige week werd bekend dat Rusland en China gezamenlijk een handelsplatform voor goud willen opzetten.

De VTB Bank heeft al ervaring met het exporteren van goud, want ze levert ook al enige tijd edelmetalen voor de Indiase markt.

Gold-russia

VTB Bank gaat 80 tot 100 ton goud per jaar verkopen aan China

hollandgold-logo

Dit artikel wordt je aangeboden door Hollandgold

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders