Marketupdate lezers schatten Chinese goudvoorraad hoog in

Vorige week vroegen we onze lezers naar de Chinese goudvoorraad. Volgens de officiële statistieken is dat slechts 1.054 ton, maar dat cijfer dateert alweer uit begin 2009. Sindsdien heeft China vele honderden tonnen goud geïmporteerd uit het buitenland en opgekocht van de binnenlandse goudmijnen. De grote vraag is nu: hoeveel van dat goud is in de kluis van de People’s Bank of China terecht gekomen?

De lezers van Marketupdate zetten hoog in, want bijna de helft van alle respondenten denkt dat de Chinese centrale bank inmiddels meer dan 5.000 ton van het gele metaal vergaard heeft. Nog eens twintig procent schat de goudvoorraad van de Chinese centrale bank in op 4.000 tot 5.000 ton. Minder dan 10% van de respondenten denkt dat de goudvoorraad op dit moment nog steeds hoogstens 2.000 ton is.

poll-goudvoorraad-pboc

Veel lezers schatten de Chinese goudvoorraad hoog in

Chinese goudvoorraad blijft mysterie

Het goede antwoord op deze vraag kunnen we niet geven, zo lang de Chinese centrale bank geheimzinnig blijft doen over haar goudvoorraad. Wel is duidelijk dat de Chinezen heel veel goud verzamelen. De totale import over heel 2013 zal waarschijnlijk boven de 1.000 ton uitvallen. Koosjansen maakte begin september de volgende grafiek van de totale netto import van goud in China en Hong Kong sinds 2009.

Gecombineerde netto import goud in China en Hong Kong

Gecombineerde netto import goud in China en Hong Kong (Bron: Koosjansen)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Marketupdate lezers schatten Chinese goudvoorraad hoog in

  • Het is niet zozeer belangrijk wat zij in hun kluis hebben, maar welk cijfer ze straks gaan opgeven. De opgave zal veel belangrijker blijken, dan wat hun werkelijke voorraad is. Geef eens één goede reden waarom China zijn werkelijke voorraad zou prijsgeven. Wat we tot nu toe zien is dat de VS blijft volharden in zijn ca. 8100 of 8300 ton, ook al in geen jaren bijgesteld. Trouwens er zijn zo vele landen, wiens opgave al jarenlang hetzelfde is. Waarom zou China dit wel moeten doen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *