Ron Paul: De onstabiele dollar is het probleem

Ron Paul zegt dat het monetaire stimuleringsbeleid van de Federal Reserve zorgt voor bubbels in de economie. De officiële inflatie (CPI) is door de lage omloopsnelheid van het geld, en door het feit dat banken terughoudend zijn met het verstrekken van kredieten, nog niet zo hoog. Toch is de Texaanse Republikein ervan overtuigd dat QE uiteindelijk zal zorgen voor een valutacrisis. Het extra geld gaat op zoek naar rendement en verstoort daarmee de economie.

Vooral spaarders zullen volgens Ron Paul de rekening gepresenteerd krijgen van een dollarcrisis, omdat de munt veel waarde zal verliezen. Op de lange termijn verliest papiergeld zoals de Amerikaanse dollar veel koopkracht, terwijl goud deze wel weet te behouden. Ron Paul pleit voor tastbaar geld dat mensen kunnen begrijpen en dat duidelijk gedefinieerd kan worden.

Ron Paul wijst ons ook op de tegenstrijdigheid in de goudmarkt. Aan de ene kant zijn er partijen die enorme hoeveelheden goud op papier kunnen aanbieden en daarmee de prijs onderdrukken, terwijl er in de fysieke markt een grote vraag naar goud ontstond na de prijsdaling.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.