Perth Mint verkocht 56% meer zilver in 2015

De Perth Mint heeft vorig jaar 56% meer zilveren munten verkocht dan in 2014, zo blijkt uit de nieuws cijfers die onlangs naar buiten zijn gebracht. In totaal rolde er bijna 1,16 miljoen troy ounce aan zilveren munten en ruim 455.000 troy ounce aan gouden munten en goudbaren van de band bij het Australische munthuis.

Tot en met augustus liep de productie van zilveren beleggingsmunten bij de Perth Mint gelijk op met voorgaande jaren. In deze periode was het munthuis al bezig met de productie van een nieuwe beleggingsmunt, de zilveren Kangaroo van 1 troy ounce. Deze munt werd in het najaar op de markt gebracht als betaalbaar alternatief voor de bekende zilveren Maple Leaf en zilveren Eagle munten en werd gelijk goed verkocht door een acuut tekort aan beleggingsmunten.

perth-mint-sales-silver-2015

Verkoop zilveren munten Perth Mint vanaf 2012

Wilt u zilver kopen? Goudstandaard heeft de genoemde Kangaroo munten ruim op voorraad. Dit zijn tevens de goedkoopste beleggingsmunten uit hun assortiment! Ook de nieuwe Lunar kilomunten van 2016 zijn daar momenteel direct uit voorraad leverbaar!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders