Goud sloot vandaag iets lager met een min 0,14% op $1726,43 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.738,85. Laagste dagkoers: 1.720,43.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver deed het slechter met een min van 1,33% op $32,36 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 32,80. Laagste dagkoers: 32,21.

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen 24 uur hebben de goud en zilverprijs zich precies het tegenovergestelde gedragen als gisteren. Waar eergisteren net na Nederlandse handelstijd de goud en zilverprijs omlaag schoten vanwege de waarschuwing van S&P, gingen de goud en zilverprijs gisteravond flink omhoog. Deze stijging is moeilijker te verklaren dan de daling van 48 uur geleden, maar heeft waarschijnlijk te maken met een record aantal “exchange traded funds” deelnemingen.

Vandaag was het overdag relatief rustig voor goud en zilver. Hoofdzakelijke reden is de afwachtende houding van beleggers voor de EU-top van vrijdag. Alleen rond half 3 Nederlandse tijd was er een grote koersverandering. In tegenstelling tot gisteren rond deze tijd schoten goud en zilver omhoog in plaats van naar beneden. Dit komt doordat “koopjesjagers” massaal kopen op de laagste koers van de dag.

Andere factoren speelden vandaag wederom een minimale rol. De dollarkoers won 0,10% tegenover de euro en de olieprijs daalde minimaal met 0,06%.