Goud en zilver daily report

 

Goud toonde vandaag een verlies van 0,72% op $1709,39 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.724,55. Laagste dagkoers: 1.702,30.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver had vandaag een verlies van 0,66% op $31,83 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 32,39. Laagste dagkoers: 31,61.

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren maakten zowel goud als zilver een flinke val nadat de Nederlandse handelstijd verstreken was. Grote reden voor de daling is de waarschuwing van Standard & Poor’s  aan 15 Europese landen. Ook de Amerikaanse beurzen kregen daardoor een aardige tik te verwerken en nagenoeg alle Europese beurzen openden vanochtend om die reden in de min.

Vandaag gebeurde er gedurende de Nederlandse handelsdag vrij weinig. Goud en zilver noteerden vandaag beiden een min van ongeveer 0,7%. Dit komt overeen met de lichte verliezen van bijna alle Europese beurzen. Groot nieuws bleef vandaag uit waardoor er geen heftige fluctuaties waren. Dat goud en zilver vandaag in de min eindigden komt doordat de markten nog steeds vrij negatief zijn na het nieuws van S&P. Ook vond er rond half 3 Nederlandse tijd een “sell off” plaats voor goud en zilver wat de prijzen nog meer drukte.

Andere factoren voor de goud en zilverprijs speelden vandaag geen enkele rol. De dollarkoers toonde een minimale winst van 0,04% tegenover de euro. En ook de olieprijs toonde een minimale daling van 0,07%.

Vandaag waren de goud en zilverprijs weer zeer sterk met elkaar gecorreleerd. Deze correlatie zagen we de afgelopen tijd al en is nu bevestigd door cijfers van Inteational Business Times. Om precies te zijn is de correlatie tussen goud en zilver over de afgelopen 3 maanden +0,889. Daaaast is er een volatiliteitratio van +2,67 en een corresponderende bèta van +2,37. Klik hier voor het volledige rapport van IBTimes.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders