Zuid-Korea opent in 2014 eigen goudbeurs

De financiële toezichthouder van Zuid-Korea heeft maandag  bekendgemaakt dat het land in 2014 een eigen goudbeurs krijgt. Vanaf 2014 kunnen Zuid-Koreaanse beleggers handelen op de spotprijs van goud. Met ingang van het eerste kwartaal kunnen contracten goud met hetzelfde gemak verhandeld worden als aandelen, zo belooft de Financial Services Commission (FSC).

De introductie van een Zuid-Koreaanse goudbeurs is het antwoord op een groeiend aantal ‘underground’ transacties van goud, waarmee handelaren de VAT (value added tax) wisten te ontduiken. Volgens de toezichthouder vindt de belastingontduiking op grote schaal plaats in de goudmarkt. Meer dan de helft van alle handel in goud vindt ‘underground’  plaats en levert geen belastinginkomsten op. Om het aantal transacties in de nieuwe goudmarkt te stimuleren wordt de belasting op goud begin volgend jaar tijdelijk naar nul procent gebracht, zo schrijft Xinhuanet.

Zuid-Korea gaat voor goud

De Zuid-Koreaanse centrale bank koopt sinds augustus 2011 weer goud. Sindsdien heeft de centrale bank nog een aantal keer goud gekocht en haar totale goudvoorraad naar 104,4 ton gebracht. De Zuid-Koreanen hebben sinds het uitbreken van de financiële crisis steeds meer belangstelling gekregen voor het glimmende gele edelmetaal. De introductie van een goudbeurs moet het voor handelaren ook makkelijker maken om goud te verhandelen.

Zuid-Koreanen dol op goud

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders