Rusland kocht in mei 100.000 troy ounce goud

PutinGoldDe centrale bank van Rusland heeft in de maand mei 100.000 troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die onlangs gepubliceerd werden. De totale goudvoorraad groeide met deze aankoop naar een totaal van 40,2 miljoen troy ounce, omgerekend ongeveer 1.250 metrische ton. Met deze uitbreiding verstevigt Rusland haar zesde positie van landen met de grootste goudreserves.

In de maand april voegde Rusland ook al 300.000 troy ounce goud aan haar reserves toe en sinds het begin van dit jaar kocht de centrale bank al meer dan 42 ton goud bij. “Door de recente gebeurtenissen hebben we een aantal van onze ideeën moeten herzien ten aanzien van de gewenste en de noodzakelijke omvang van onze goudvoorraad”, zo verklaarde de gouverneur van de Russische centrale bank Elvira Nabiullina.

Net als vorig jaar gaat Rusland aan kop voor wat betreft de strategische uitbreiding van de goudvoorraad. De centrale bank wil de verhouding tussen valutareserves en goudreserves herzien en heeft daarom de afgelopen jaren veel dollars van de hand gedaan en ingeruild voor edelmetaal. Momenteel bestaat 13,5% van de totale reserve uit goud, tegenover iets meer dan 2% in 2007.

goudvoorraad-rusland-percentage

Goud als percentage van totale reserves Rusland

goud-valutareserve-rusland

Totale goud en valutareserves Rusland